Guide till lyxiga resorts kring Medelhavet

Om man ändå ska ut och resa i världen kan man väl lika gärna göra det ordentligt, eller hur? Om du vill ha en semesterupplevelse utöver det vanliga kan du styra kosan mot alla delar av världen (förutom Norden kanske). Det finns lyx i överflöd i både öster och vänster, i norr och i söder. Särskilt mycket lyx finns det faktiskt runt Medelhavet och här ska vi ge en kort guide till fyra resorts att kika närmare på. Men, först något om hur du kan betala för kalaset!

Hur får man råd med en semester i lyx?

En semester på någon av nedan presenterade resorts går loss på många tusenlappar. Om du vill ta del av optimal lyx, hur ska du då göra för att få ihop till både själva resan och den reskassa som bör vara välfylld? Det bästa sättet är självklart att spara. Det kan ta ett tag och det kan vara lite besvärligt i tider, men på sikt är det betydligt bättre att spara ihop till en resa jämfört med att låna till den. Att låna är givetvis det andra alternativet. Se till att du har ekonomin att betala tillbaka varje månad innan du ansöker, och låna inte för mycket. Då riskerar resan nämligen att kosta mer än den smakar.

Några andra alternativ? Egentligen inte, men det kan aldrig skada att köpa en Trisslott eller att spela några free spins då och då. För ett par år sedan var det faktiskt en norrman som vann över 100 miljoner på fria spel på slots. Det räcker till många lyxsemestrar det! .

Yria Resort i Paros, Grekland

Det finns en exklusiv grupp lyxhotell som går under namnet Small Luxury Hotels of the World. Yria Resort, som ligger på ön Paros, är ett av de lyxigare hotellen i den gruppen, och det säger inte lite. Hotellet är ett slags boutiquehotell där man kan välja lite fritt hur man vill bo. Kan en villa på 425 kvadratmeter kanske locka eller räcker det med en lyxpaviljong på omkring 100 kvadrat? Yria Resort ligger högt över havet mellan Paros och Antiparos och bjuder på en fantastisk vy över Medelhavet. Att servicen är av absolut bästa märke behöver du inte tvivla en sekund på.

Hotel Castello Forte Village Resort, Sardinien

För en mer traditionell lyxhotellvistelse på en mer traditionell lyxanläggning är Hotel Castello Forte Village Resort på Sardinien ett utmärkt val. Här är lyxen total, vilket bland annat blir tydligt om man tittar på hur rummen är utrustade. Vart och ett av de 181 rummen har privat jacuzzi och egen balkong med utsikt över havet. Hotellet har också en av de mest välkända spaavdelningarna kring Medelhavet och kan ståta med inte mindre än 21 stycken restauranger. 21 restauranger på 181 rum – ja du läser rätt. Det saknas inte chanser att uppleva kulinariska mirakel på Hotel Castello!

Aphrodite Hills Resort, Cypern

På en klippa med utsikt över Medelhavet har ägaren till Aphrodite Hills Resort på Cypern byggt upp en mindre stad komplett med torg, ett kapell och så givetvis mängder av lyxiga boenden. Om du tar in på Aphrodite Hills Resort får du nycklarna till en egen villa i den lilla pittoreska byn och kan njuta av den lyxigaste semestern du någonsin kommer att få uppleva. Priset är därefter och den här resorten är faktiskt en av de dyraste kring Medelhavet.

Domes of Elounda, Grekland

Söker du efter lite mer intim superlyx är Domes of Elounda på Kreta ett givet val. Här kan du spendera en vecka eller två i fullkomlig avslappning helt på dina egna villkor. Du bor i privata sviter med privata pooler och kan dessutom hoppa i havet på den privata stranden. Avskildhet och exklusivitet är ledorden för den här resorten.